Menu

Artikel Gazet Roosendaal: Zomerpodium Roosendaal verrast

Foto van het artikel in de Gazet met Zomerpodium Roosendaal Vrijwilligers Ad en CeesArtikel uit de Gazet van Roosendaal

Een zonnige zaterdag- of zondagmiddag, even om boodschappen in de stad of op zoek naar een terrasje en dan uitkomen op het Tongerloplein en genieten van een band of muzikant waar je nog nooit van hebt gehoord. Dat is wat de organisatie van Zomerpodium Roosendaal wil bereiken.

TongerloPleinGeluiden is al een langlopend begrip in Roosendaal. Na een lange pauze werd het concept van de optredens op het Tongerloplein in 2014 weer in het leven geroepen, eerst onder de paraplu van Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo (SPCT), daarna zelfstandig als Zomerpodium Roosendaal. Dat wil niet zeggen dat de groep van acht vrijwilligers niet meer samenwerkt met SPCT: die helpen met geluidsinstallaties en faciliteiten. Maar het overgrote gedeelte van het werk komt echt van de vrijwilligers die het doen uit passie voor muziek en vermaak.

Druk genoeg
Cees Bronder en Ad van Hees zijn twee van die vrijwilligers. "We houden zelf ook van muziek en willen zoveel mogelijk mensen ermee in aanraking brengen", vertelt Cees, die inmiddels al een jaar gepensioneerd is, maar het mede dankzij dit project nog druk genoeg heeft. "En het is juist zo leuk om daarom de programmering zo gevarieerd mogelijk te maken." Allerlei genres zijn welkom, waaronder rock, folk, latin en wereldmuziek. "En het is juist leuk wanneer het nieuwe bands zijn, muzikanten waar het publiek nog nooit van heeft gehoord."

Programmering rond
De programmering voor dit jaar is inmiddels rond en vanaf zaterdag 6 mei volgen er gedurende de lente en zomer weer diverse middagen (het evenement loopt meestal van 15.00 tot 17.30 uur) vol met muziek. Elke middag kent twee artiesten of bands en onder andere de rock 'n rollers van Popcorn, big band Black Sheep Swing Band en de studenten van muziekschool A Different Tune van Petra en Sebas Honing treden op. Deze keer niet alleen op zaterdagmiddag, maar soms ook op zondag. "We hopen dat mensen dan wat meer tijd hebben in plaats van druk aan het shoppen zijn", vertelt Cees, "en even blijven hangen."

De drankjes worden verzorgd door De Moriaan. De groep vrijwilligers heeft genoeg uitdagingen gehad – het rondslepen van apparatuur en het omgaan met een mixapparaat bijvoorbeeld – maar inmiddels verloopt alles vrijwel op rolletjes. Dat geeft de optie om eens een gok te wagen en een editie Zomerpodium anders in te richten. Zo wordt op 22 juli de middag omgeruild voor de avond in de tuin van lunchlokaal Noen, waar mensen tussen sfeervolle verlichting kunnen genieten van akoestische nummers door diverse acts. Op zaterdagmiddag 17 juni worden er optredens voor heel de familie gegeven in het openluchttheater van Nispen. Daar komt Ad immers vandaan: "Ook daar is behoefte aan entertainment. We hebben een tweedelig programma in petto dat zowel leuk is voor ouders als kinderen. We hoeven niet de nieuwe Pinkpop te worden", grapt Ad, "maar we durven best wat groter te denken dan elk jaar hetzelfde riedeltje. Je mag het publiek ook uitdagen met een nieuw idee of setting, dat houdt het spannend."

Talent altijd welkom
Hoewel het team vrijwilligers loopt als een goed geöliede machine, is er altijd ruimte voor meer geïnteresseerden die een handje willen helpen. Ook aankomend talent dat wil optreden is welkom om een optreden voor volgend jaar te bespreken. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Programmering
De volledige programmering met alle data en tijden van Zomerpodium Roosendaal is te vinden op de website van het evenement. www.zomerpodiumroosendaal.nl 

Dit artikel verscheen eerder in de Gazet van Roosendaal

Contact

Zomerpodium Roosendaal
Info@zomerpodiumroosendaal.nl

Social Media

Hier icons

Log In or Register